Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat vineri, la Cluj, ca "in principiu” isi va pastra functia si in urmatorul Guvern, el explicand ca acest lucru depinde si de dorinta viitorului premier, functie pentru care ALDE, partidul din care Melescanu face parte, are "candidati cu greutate, incepand cu presedintele partidului”, Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca urmeaza sa faca parte si din urmatorul Guvern, Teodor Melescanu a explicat ca "in mod normal” va continua pe acest post, el recomandandu-se ca un "hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de externe”.

"Eu nu m-am dat niciodata in laturi cand a fost nevoie sa imi servesc tara. Sunt de profesie diplomat, am fost reconvertit in om politic, asa ca sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de externe, care este si politica, dar si profesionala. In mod normal, voi continua. Asa cum domnul Tariceanu a spus, ministrii ALDE urmeaza sa fie propusi pe aceleasi posturi pe care le-au avut. Dar intr-un guvern de coalitie au loc negocieri. Este foarte posibil sa vina un prim-ministru care sa isi doreasca sa faca anumite numiri, de aceea nu pot fi categoric. In principiu insa, da, voi continua mandatul”, a declarat Melescanu.

Diplomatul a explicat si ca ALDE are propuneri pentru functia de premier, una dintre ele fiind cea a lui Calin Popescu Tariceanu.

"Avem mai multi candidati si as spune candidati cu greutate, incepand cu presedintele partidului care are si experienta in domeniu. am ajuns la concluzia ca e firesc ca partidul cu cea mai mare pondere in Parlament sa fie cel care desemneaza candidatul de premier, de aceea decizia a fost sa nu venim cu candidaturi de premier”, a mai spus el.

Referitor la situatia creata de demiterea Guvernului Grindeanu, Melescanu a explicat ca o astfel de criza politica poate avea efecte negative asupra imaginii Romaniei.

"Orice criza politica, economica sau de alta natura afecteaza imaginea oricarei tari, inclusiv a Romaniei. Din pacate, in lumea de astazi, nu se cunosc realitatile. Oamenii nu au perceptia adevarata a realitatilor dintr-o tara, ci doar perceptia prin intermediul imaginii pe care o transmit mijloacele de informare in masa. Nimeni nu cunoaste realitatea, decat cei care sunt direct implicati, restul, fiecare, preia imaginea si perceptia despre acest lucru. Tot ce se intampla poate avea si de obicei are un impact negativ asupra imaginii de tara, inclusiv aceasta criza politica”, a declarat Melescanu.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.