Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, sustine, intr-un comunicat de presa, ca singurul castig dupa un an de mandat cu Gabriela Firea primar general este ”imaginea primarului de tip Las Fierbinti - guraliva, incapabila si fara absolut nicio directie pentru Bucuresti”.

Busoi afirma ca, dupa un an de mandat cu Gabriela Firea, ”nu s-a miscat un milimetru in fata pentru rezolvarea problemelor care afecteaza Bucurestiul”.

Primul an de mandat al Gabrielei Firea este un an pierdut: aceleasi pierderi uriase in reteau de termoficare, acelasi trafic haotic, aceeasi infrastructura la pamant”, subliniaza presedintele PNL Bucuresti.

Cristian Busoi enumera ceea ce a facut primarul Firea intr-un an de mandat: ”a bagat RADET in insolventa; a demis conducerea institutiilor subordonate primariei ca sa puna in loc politruci din Voluntari; a infiintat 21 de societati comerciale care vor gestiona netransparent toate serviciile primariei; a decorat orasul de Paste si a propus concursuri de rasplatire a celui mai frumos balcon; a gasit un logo total inutil pentru Capitala, care logo ulterior s-a dovedit copiat; a organizat concerte cu note de plata piperate de Ziua Europei si de Dragobete”.

Liderul PNL Bucuresti mai sustine ca, din promisiunile din campanie ale Gabrielei Firea, nu s-a indeplinit practic si concret nimic.

El argumenteaza mentionand ca, legat de RADET, insolventa a fost o idee proasta pentru ca a blocat investitiile cu fonduri europene, iar in bugetul Primariei Generale grosul banilor merg catre subventie, in timp ce pentru investitia in reabilitarea retelei s-au alocat firimituri. ”In afara ca primarul Firea a fluturat ideea ca strainii rai vor sa cumperere RADET - care straini si de ce ar cumpara nu a lamurit - tot ce a facut Primarul General pentru RADET a fost sa incurajeze pe tacute un program de disponibilizari”, spune Busoi.

Legat de investitia in RATB, Busoi precizeaza ca ”promisiunea gratuitatii transportului in comun s-a fasait rapid dupa ce s-a descoperit ca este nesustenabila si inutila”.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

La fel ca si in cazul RADET, bugetul alocat de Primaria Generala se concentreaza pe subventie, iar la investitii se da mai nimic. Nu s-au achizitionat cele 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze promise, si pentru a fi clar in ce stadiu de realizare se afla: nu s-a lansat nici macar licitatia pentru achizitia mijloacelor de transport; primaria nu a facut altceva, timp de un an, decat sa lucreze la elaborarea caietului de sarcini”, completeaza liderul PNL Bucuresti.

In privinta traficului rutier, el aminteste ca, acum un an, Gabriela Firea promitea realizarea unei benzi unice, care alaturi de suplimentarea parcului auto al RATB si sistemul de semaforizare inteligenta reprezentau pachetul de solutii pentru a descongestiona traficul, insa toate ideile au ramas la stadiul de promisiune.

Cristian Busoi face referire si la transparenta administratiei, el amintind ca Gabriela Firea a promis ca din primele 100 de zile ca primar general va face publice cheltuielile si va asigura transparenta privind deciziile si contractele primariei.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Ce s-a intamplat in realitate este ca primarul general a transformat intr-o cutuma introducerea proiectelor pe ordinea de zi suplimentara fara prezentarea publica prealabila pe site-ul primariei si, in plus, blocheaza accesul publicului la sedintele de Consiliu”, arata in incheiere presedintele PNL Bucuresti.

Primarul Capitalei Gabriela Firea si-a prezentat, vineri, bilantul, la un an de mandat la Primarie, ea consemnand ca au fost starpite firmele fantoma, ca au fost deblocate numeroase santiere si anuntand ca vor fi construite sase cartiere de locuinte in toate sectoarele Bucurestiului, un spital metropolitan, crese si gradinite, precum si sali pentru organizarea de evenimente.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.