Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a scris miercuri seara, pe Facebook, ca demisiile ministrilor din Guvernul Grindeanu au fost anuntate public, s-a luat act de depunerea lor, astfel ca sunt „irevocabile”, iar ministrii nu trebuie "sa se faca de ras pe vecie" revenind intr-un cabinet demis chiar de voturile lor. Reactia lui Ponta a fost determinata de anuntul ministrului demisionar al Muncii Lia Olguta Vasilescu potrivit caruia toti ministrii isi vor retrage demisille, pentru a asigura interimatul pana la instalarea noului Guvern.

STOP - nu s-au facut de ras destul ministrii care au votat cu bilele la vedere motiunea de cenzura impotriva Guvernului din care faceau parte?? Nu s-au facut destul de ras ministrii care au ascultat cuminti si au aprobat Raportul Dragnea - Valcov care spunea ca sunt toti niste incapabili catastrofali ??? Nu se fac destul de ras ministrii care acum stau lipiti de Liviu Dragnea sa ii puna in viitorul Guvern la loc in pozitiile in care Raportul spunea ca nu au facut nimic?”, a precizat Victor Ponta.

Deputatul a sustinut ca demisiile ministrilor din Guvernul Grindeanu sunt „irevocabile”, in conditiile in care fostul secretar general al Executivului, Mihai Busuioc a luat act de ele.

Mai trebuie sa ii facem de ras chiar pe vecie punandu-i sa isi retraga demisiile si sa revina intr-un guvern demis chiar cu voturile lor - desi Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar ca sunt "irevocabile"?!?! Fac precizarea ca au fost anuntate public, prezentate in scris primului ministru si "s-a luat act de depunerea lor" de catre fostul Secretar General Busuioc - ghinion). Atata neseriozitate si incompetenta e greu de gasit ....”, a conchis Victor Ponta.

Citeste si:


El posteaza si articolele de lege referitoare la demisia ministrilor, conform carora demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris primului-ministru si devine irevocabila din momentul in care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii.

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri, la Romania TV, ca membrii cabinetului Grindeanu isi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura functionarea Guvernului pana la momentul in care un nou cabinet va fi instalat.

Cred ca o sa ne retragem toti demisiile ca sa poata fi functionala activitatea ministerelor pana in momentul in care va fi investit viitorul guvern, sa asiguram conducerea ministerelor ca interimari. Eu mi-am delegat atributiile catre un secretar de stat, dar alti colegi ai mei nu au apucata sa le delege sau nu au avut posibilitatea sa o faca pentru ca Ministerul Dezvoltarii Regionale, de exemplu, a fost totalmente destructurat in aceste zile pentru ca, dupa demisia lui Sevil Shhaideh au fost demisi in bloc toti secretarii de stat, secretarii generali si secretarii generali adjuncti. Pe 1 iulie trebuie inchise niste conditionalitati pe fonduri europene si nu mai are nimeni drept de semnatura si atunci va trebui ca doamna Shhaideh sa se intoarca la serviciu”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Citeste si:
De ce și-a închis Oana Lis cabinetul de consiliere psihologică: „Nu...
De ce și-a închis Oana Lis...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.