Ministrul demisionar al Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca demisia sa devine irevocabila pe 30 iunie, data la care acesta spera ca va avea un nou guvern.  

"Tot timpul eu am spus ca voi asigura interimatul, imi voi indeplini atributiile pana in ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede ca demisia devine irevocabila la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta inseamna ca eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabila pe 30 iunie. Inseamna ca dupa 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu inseamna si o incetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului ca pana la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat Tudorel Toader, potrivit mediafax.ro.

Intrebat daca va face parte din urmatorul Guvern, acesta a refuzat sa raspunda. De asemenea, a precizat ca miercuri, a avut o intalnire cu presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu.

"Am avut o intalnire cu domnul presedinte Tariceanu si am discutat doua probleme punctuale: prima s-a referit la concursul dintre efectele juridice pe care le produce demisia unui ministru si efectele juridice pe care le produce motiunea de cenzura adoptata in sensul evitarii vidului. A doua a fost referitoare la stadiul legilor justitiei, a procesului legislativ in general",
a explicat Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.