Reactia fostului ministru Dacian Ciolos, dupa votarea motiunii de cenzura.

Dacian Ciolos se arata uimit de rezultatul votului motiunii de cenzura, dar si ingrijorat in legatura cu viitorul Romaniei.

"Prin adoptarea motiunii de azi, PSD si ALDE au recunoscut oficial, prin vot, ca nu au capacitatea sa guverneze tara.

Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premiera europeana, imposibil de explicat oricarui partener strain. De asemenea, nu este numai sfarsitul unei aventuri politice periculoase, ci creeaza conditiile unei guvernari a carei principala legitimitate este vointa presedintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere si pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor tine loc de buna guvernare, bunastare, credibilitate si transparenta. Valorile democratiei si interesul tarii nu vor trece dincolo de pofta sefului de partid.

Criza politica creata artificial de liderii PSD si ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca sa nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori si de partenerii internationali care urmaresc cu mirare agitatia politica de la Bucuresti.

Mai grav, discutiile lansate de Liviu Dragnea cu UDMR, adica tocmai de liderul partidului care isi asuma anul trecut apararea romanilor impotriva celor pe care, aberant, ii numeau „tehnocrati vanduti lui Soros” a starnit ieri pasiuni si discursuri pe care le speram apuse. Ii invit pe liderii celor doua partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid si pe oamenii cinstiti si muncitori care i-au votat sperand intr-o viata mai buna, sa se gandeasca serios la cine poarta responsabilitatea acestei crize, ale carei costuri vor fi platite de Romania si de fiecare dintre noi.

Alegerile viitoare trebuie sa fie intre partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiti, profesionisti, care lucreaza pentru binele public si prioritatile tarii", a scris Dacian Ciolos, pe Facebook.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.