Premierul Sorin Grindeanu a sustinut, miercuri, in plenul reunit al Parlamentului, ca primul sau raspuns atunci cand i s-a propus sa fie premier a fost ”Nu”, pentru ca avea proiecte la Timisoara, dar prietenii din partid l-au rugat, iar Liviu Dragnea i-a promis ca ii va fi prieten si ca vor face un guvern de oameni competenti.

Grindeanu a spus, de la tribuna Parlamentul, ca, in decembrie 2016, chiar si dupa ce PSD a castigat alegerile ”cu un scor istoric”, social-democratii urmareau ”cu sufletul la gura” cum Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, conform Constitutiei, numeste sau nu un premier de la PSD. El a amintit ca prima optiune, Sevil Shhaideh, a fost respinsa, ceea ce a durat doua saptamani in care Romania a stat fara buget si in incertitudine.

El a spus apoi ca in ianuarie 2017 Liviu Dragnea l-a rugat sa accepte functia de premier..

Si stiti, cativa colegi, care a fost primul meu raspuns: Nu”, a completat Grindeanu, mentionand argumentele pentru refuzul sau initial: castigase alegerile, era presedintele CJ Timis, iar familia sa locuieste in Timisoara.

Sorin Grindeanu a relatat ca, dupa primul sau raspuns, prietenii sai din PSD, colegi pe care ii vede in bancile Parlamentului, au insistat ca ar trebuie sa accepte pentru stabilitate, pentru ca este un om onest si muncitor, ”banatean care isi vede de treaba.

Si am spus Da si pentru ca Liviu Dragnea mi-a a promis ca este prietenul meu, ca ma va sustine, ca facem un guvern din ministri competenti”, a adaugat Grindeanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.