Deputatul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca va vota motiunea de cenzura, cu convingerea ca, la final, vom avea un Guvern Grindeanu II. 

”Voturile nu le are nimeni, le are fiecare parlamentar in parte. Voi vota la vedere impotriva motiunii de cenzura. Voi vota cu convingerea ca, dupa motiune, vom avea un Guvern Grindeanu II, (...) neajungand din nou la Palatul Cotroceni pentru ca presedintele sa decida. (...) Este de departe cea mai ciudata si mai urata situatie in ultimii 14 ani. (...) Am vorbit cu Tariceanu si Dragnea sa gasim o solutie. Nu am gasit-o”, a spus Ponta, la Parlament, potrivit agerpres.ro.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu este semnata de 222 parlamentari de la PSD si ALDE. De la PSD, deputatii Victor Ponta si Alin Vacaru au refuzat sa semneze. De asemenea, 11 deputati PSD nu au fost prezenti duminica. De la ALDE, lipsesc trei semnaturi. Pentru ca motiunea sa treaca, este nevoie ca miercuri 233 de parlamentari sa voteze in favoarea acesteia.

Sansele de succes ale motiunii de cenzura sunt greu de evaluat. PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, insa este posibil ca o parte dintre acestia sa i se alature lui Sorin Grindeanu.

In acest moment, PSD are 221 de parlamentari, PNL are 98, USR are 43, UDMR are 30, ALDE are 26, la fel ca PMP, minoritatile au 17, iar alti 3 parlamentari sunt neafiliati. PSD si ALDE au astfel impreuna 247 de parlamentari, peste numarul necesar pentru a darama Guvernul, insa nu se stie cu certitudine numarul celor nemultumiti de decizia luata de Comitetul Executiv National de a retrage increderea PSD in propriul guvern, in urma evaluarii initiate de catre Liviu Dragnea si prezentata, saptamana trecuta, membrilor CExN de catre Darius Valcov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.