Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat miercuri, la Parlament, ca nu va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, deoarece i se pare „ciudat” sa isi dai jos propriul Cabinet si nu poate sa mearga la aceasta „aventura”.

Nu voi vota aceasta motiune pentru ca mi se pare de-a dreptul ciudat sa iti dai jos propriul Guvern. Nu pot sa merg la aventura asta, imi pare rau. (…) Dar de ce sa fiu exclus din PSD? De ce? Totusi eu am fost intr-un singur partid politic, PSD. Cine sa ma dea afara? Pentru ca am o parere diferita?”, a precizat Nicolae Banicioiu, potrivit News.ro.

Sansele de succes ale motiunii de cenzura sunt greu de evaluat. PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, insa este posibil ca o parte dintre acestia sa i se alature lui Sorin Grindeanu.

In acest moment, PSD are 221 de parlamentari, PNL are 98, USR are 43, UDMR are 30, ALDE are 26, la fel ca PMP, minoritatile au 17, iar alti 3 parlamentari sunt neafiliati. PSD si ALDE au astfel impreuna 247 de parlamentari, peste numarul necesar pentru a darama Guvernul, insa nu se stie cu certitudine numarul celor nemultumiti de decizia luata de Comitetul Executiv National de a retrage increderea PSD in propriul guvern, in urma evaluarii initiate de catre Liviu Dragnea si prezentata, saptamana trecuta, membrilor CExN de catre Darius Valcov.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.