"Exista o lista de ministri pentru ziua de joi", a spus Victor Ponta la Realitatea TV, precizand si ca a discutat si cu Sorin Grindeanu in acest sens.

"Trebuie sa indeplineasca doua conditii. In primul rand, sa fie respinsa motiunea si, in al doilea rand, oamenii respectivi sa aiba si demnitate maine. Ca daca maine vor sa se puna bine cu domnul Dragnea si poimaine vor sa fie ministri in Guvernul lui Grindeanu, nu merge chestia asta", a subliniat fostul premier.

De asemenea, el a mai afirmat ca Dragnea are nevoie de 233 de voturi, iar echipa Grindeanu are nevoie de 13, anuntand ca va vota la vedere impotriva motiunii.

"Pentru ca eu cred e o greseala sa fii PSD-ist sa votezi o motiune a PSD impotriva PSD", a subliniat fostul lider al PSD.

"Un singur lucru cred ca stie si Liviu Dragnea, o stiu si eu o stie si Sorin Grindeanu, dupa ce se voteaza motiunea de cenzura vom avea o criza politica si mai mare in Romania. Daca motiunea va fi respinsa, ceea ce eu cred ca se va intampla, va fi un Guvern Grindeanu 2, dar fara ministrii si fara sprijin din partea Parlamentului. Daca trece, din acel moment, la PSD, la ALDE, la Parlament, la Guvern nu mai este nimic de facut, pentru ca, din acel moment, decizia va fi la Iohannis. Eu cred ca numai Iohannis va sti ce va face", a avertizat fostul prim-ministru.

Victor Ponta a comentat si pe seama rupturii dintre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, sustinand ca in ultima perioada Grindeanu a inceput sa se comporte ca un premier si asta era deranjant pentru Dragnea.

"S-a intamplat ca domnul Grindeanu chiar a devenit prim-ministru si domnul Dragnea, care nu poate sa fie prim-ministru, dar nu din cauza lui Grindeanu sau a mea, ca asa e legea, nu poate accepta acest lucru. Imi pare rau. In ultima perioada Grindeanu incepuse sa fie premier, asta este cauza", a argumentat Victor Ponta.