Presedintele Klaus Iohannis a cerut PSD sa isi rezolve problema pe care singur a creat-o si a avertizat acest partid sa nu introduca in negocieri chestiuni care nu trebuie negociate, precum autonomia pe criterii etnice. Seful statului a comentat, la Berlin, si eventualitatea numirii unui nou premier, afirmand ca nu va face "rabat" de la criteriile anuntate inainte de alegerile parlamentare din 2016 si ca orice sef al Executivului trebuie sa fie o persoana "integra".

Presedintele Iohannis a afirmat ca, desi negocierile intre partide sunt firesti in actualele circumstante, el a atras atentia ca acestea nu trebuie sa vizeze chestiuni care nu trebuie negociate.

"Este natural sa existe astfel de negocieri si chiar daca sunt in Berlin am fost in permanenta informat si nu e cazul sa apara impresia ca nu stiu ce se pretrece in tara. In principiu sunt normale. Stiu ca unele au inceput apoi au intrat in sincope. Solicit PSD sa rezolve problema pe care singur a creat-o si atrag atentia sa nu introduca in agenda de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, nu trebuie sa se negocieze vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care nu sunt dorite in Romania, care nu trebuie negociate sub presiunea unei situatii deosebite”, a declarat Iohannis.

Seful statului a atras atentia ca disputele de la Bucuresti nu trebuie sa puna sub semnul intrebarii lucruri importante precum situatia economica, faptul ca Romania este vazuta ca partener serios si de incredere. ”Vreau sa se rezolve astfel incat sa terminam repede, sa reintram intr-o zona de stabilitate si sa facem tot ce trebuie sa ducem Romania inainte”, a spus Iohannis.

Presedintele a fost intrebat si daca un partid care incearca sa rastoarne propriul Guvern mai poate asigura o guvernare stabila, seful statului a raspuns: "Iata o intrebare la care fiecare roman trebuie sa dea singur un raspuns si sa tina minte".

Klaus Iohannis a spus si ca nu a discutat cu Liviu Dragnea sau cu Sorin Grindeanu despre actuala criza.

"Eu am spus din capul locului, si am spus-o atata de clar incat au inteles toti, ca nu ma amestec in aceasta chestiune, in aceasta disputa interna din PSD. Nu am facut-o, nu o voi face", a afirmat el.

Iohannis a dat asigurari ca lucrurile in Romania se vor desfasura "ordonat", indiferent daca motiunea va trece sau nu. "Eu am un draft de agenda si nu trebuie sa isi faca nimeni probleme, lucrurile vor merge, in orice varianta, ordonat si in asa fel incat Romania sa functioneze", a spus seful statului.

Citeste si:
Negocierile pentru eliberarea prizonierilor din Gaza au eșuat
Negocierile pentru eliberarea...

El a mai afirmat ca va lua o decizie cu privire la demisiile ministrilor trimise la Palatul Cotroceni cand va reveni in tara, la finalul saptamanii.

Iohannis, despre eventualitatea unui nou premier: Sa fie o persoana integra. Nu fac rabat de la criteriile din toamna

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, marti, la Berlin, eventualitatea numirii unui nou premier, afirmand ca nu va face "rabat" de la criteriile anuntate inainte de alegerile parlamentare din 2016, si considera ca orice sef al Executivului trebuie sa fie o persoana "integra".

"Eu nu mi-am schimbat opiniile politice si sunt in continuare de parere ca, in Romania, desemnat de mine poate sa fie numai o persoana integra. Nu am absolut deloc de gand sa fac rabat de la criteriile pe care, inca va amintiti, din toamna anului trecut le tot enunt. Romania are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru", a spus presedintele.

Citeste si:
PREMIERĂ: Acesta este noul Peugeot E-3008. Autonomie de 700 km
PREMIERĂ: Acesta este noul...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.