Saptamana aceasta se judeca dosarele penale ale mai multor politicieni. Incepand cu Liviu Dragnea, in dosarul in care acesta este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual, si continuand cu Sebastian Ghita, Dan Sova, Gabriel Oprea si Calin Popescu Tariceanu, scrie Digi24.ro.

Darius Valcov - Curtea Suprema a inceput, luni, cu un nou termen de judecata in dosarul in care Darius Valcov, fost ministru al Finantelor si artizan al actualului program de guvernare al PSD-ALDE, este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. Este vorba de dosarul spagilor de la Tehnologica Radion, Valcov fiind acuzat ca ar fi primit, in transe, peste 6,7 milioane de lei.

Mircea Rosca, deputat PNL - Tot luni este programat un nou termen in dosarul in care fostul deputat PNL Mircea Rosca a fost acuzat ca ar fi cerut unui om de afaceri 20.000 de euro pentru a interveni la presedintele PNL Azuga astfel incat firma omului de afaceri sa dobandeasca terenuri in oras.

Radu Mazare - Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, este judecat pentru luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese in forma continuata. Dosarul sau, in care sunt implicati si omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky si ex-deputatul PSD Eduard Stelian Martin, are termen luni.

Dosarul Mineriadei - Tot luni este programat al doilea termen in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care, acum o saptamana, au fost trimisi in judecata fostul presedinte Ion Iliescu, ex-premierul Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Magureanu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu si alte persoane. Toti acestia sunt acuzati de infractiuni contra umanitatii.

Marti se judeca dosarele lui Tariceanu si al lui Dragnea

Ziua de marti este deschisa la ICCJ de dosarul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Acesta este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in legatura cu retrocedarea unei suprafete din Padurea Snagov si a fermei Baneasa, pentru care sunt judecati Printul Paul, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic. La ultimul termen, din 23 mai, a fost audiat Serban Mihailescu, fost parlamentar si secretar general al Guvernului Nastase.
Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Dan Sova - Tot marti, de la ora 9.00, magistratii au pe masa dosarul in care ex-senatorul PSD Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Sebastian Ghita - Marti se judeca si dosarul in care este judecat Sebastian Ghita alaturi de ex-primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, dupa ce omul de afaceri i-ar fi dat acestuia din urma o casa in schimbul finantarii de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploiesti. Pe 12 iunie, judecatorii au respins propunerea procurorilor DNA de emitere a unui mandat de arestare preventiva pentru Sebastian Ghita.

Gabriel Oprea - Tot marti se judeca si dosarul in care ex-vicepremierul Gabriel Oprea este judecat pentru abuz in serviciu in legatura cu cheltuirea unor sume din bugetul Directiei Generale de Protectie Interna (DIPI), respectiv achizitionarea unui autoturism Audi A8. In acelasi dosar sunt judecati fostii sefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel si Danut Iacob, prejudiciul fiind de 410.000 de lei.

Citeste si:
Ion Iliescu, trimis în judecată după 33 de ani. Se reia dosarul...
Ion Iliescu, trimis în...

Liviu Dragnea - Marti, de la ora 15.00, judecatorii ICCJ se ocupa de dosarul in care Liviu Dragnea, presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual, alaturi de fosta sotie, Bombonica Prodana. Este primul termen de judecata dupa ce Curtea Constitutionala a decis, pe 6 iunie, ca respinge ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate ridicata, pe articolul din Codul penal referitor la abuzul in serviciu, de fosta sotie a lui Liviu Dragnea.

Victor Ponta si Dan Sova - Tot marti, la un alt complet de judecata, este programat, de la ora 9.30, si dosarul in care sunt judecati Dan Sova si Victor Ponta. In dosarul „Turceni - Rovinari”, procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul PSD Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Citeste si:
ÎCCJ a respins definitiv cererea de plasare sub control judiciar a...
ÎCCJ a respins definitiv...

Sursa: Digi24.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.