Ministrul demisionar al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, ii cere premierului Sorin Grindeanu sa numeasca urgent secretar general si secretari generali adjuncti la minister, dupa ce i-a demis pe cei care ocupau aceste functii, ca si pe toti secretarii de stat.

Pentru deblocarea imediata a situatiei create la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin demiterea, alaturi de secretarii de stat, si a secretarului general si a secretarilor generali adjuncti, care, conform Legii nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, «asigura stabilitatea functionarii ministerului, continuitatea conducerii si realizarea legaturilor functionale intre structurile ministerului; (...) colaboreaza cu compartimentele de specialitate din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu secretarii generali din celelalte ministere (...); primesc si transmit spre avizare ministerelor proiectele de acte normative initiate de minister si asigura avizarea actelor normative primite de la alti initiatori (...); coordoneaza intregul personal al ministerului», viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, a solicitat numirea si emiterea deciziilor privind exercitarea cu caracter temporar a celor trei functii publice vacante din categoria inaltilor functionari publici, in regim de urgenta, pana astazi la orele 12.00”, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Sursa citata precizeaza ca aceasta solicitare de urgenta a venit ca urmare a convocarii luni, la ora 12.30, a sedintei pregatitoare de guvern, la care persoanele abilitate conform legii sa participe sunt fie secretarul de stat desemnat, fie secretarul general.

Sedinta pregatitoare a Executivului urmeaza sa aiba loc, luni, la ora 12.30, au declarat surse guvernamentale pentru News.ro. Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, anunta sambata, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, ca va avea o lista clara a actelor normative care nu pot fi intarziate, iar luni va avea loc o sedinta pregatitoare de Guvern.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, duminica, la Guvern, ca a demis toti secretarii de stat, secretarul general si secretarii generali adjuncti de la Ministerul Dezvoltarii, pentru ca Sevil Shhaideh sa nu mai poata semna nimic, nici prin interpusi.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

Ministrul demisionar al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, a anuntat, duminica, la Antena 3, ca ia in calcul sa faca o plangere penala impotriva premierul Sorin Grindeanu, dupa declaratiile acestuia potrivit carora PNLD 2 risca sa fie folosit politic.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.