Ministrul demisionar al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, a anuntat, duminica, la Antena 3, ca ia in calcul sa faca o plangere penala impotriva premierul Sorin Grindeanu, dupa declaratiile acestuia potrivit carora PNLD 2 risca sa fie folosit politic.

”In acest moment am venit la minister pentru a verifica toate efectele juridice ale masurii. Prin decizia sa, doreste blocarea fondurilor europene. Sa nu uitam ca maine erau discutii cu reprezentantii Comisiei Europene. Sunt cu tot aparatul de specialitate pentru a vedea efectele juridice. Si cu avocatii”, a declarat Sevil Shhaideh.

Ea a precizat ca se cauta identificarea tuturor solutiilor pentru ”deblocarea acestei institutii publice importante a statului roman”, afirmand ca ”incearca” sa-i faca o plangere penala premierului.

Mi-am contactat avocatii si incerc sa-i fac o plangere penala pentru aceste afirmatii mincinoase. Domnul Grindeanu nu a stiut niciodata nicio procedura a niciunui program din aceasta institutie, domnia sa vad ca spune ca de cinci luni eu nu am facut nimic, dansul nu stie nici macar data la care s-au terminat depunerile acestor proiecte, numarul lor si ce inseamna analiza acestor proiecte. (...) Daca ar fi avut macar decenta minima sa citeasca comunicatul pe care l-am dat, in acel comunicat spuneam ca am semnat inclusiv doua sute de milioane de lei in cadrul Programului Operational, acea informatie nu l-a interesat pe domnul Grindeanu. Fondurile europene nu erau importante pentru domnia sa si din aceste considerente am simtit nevoia sa spunem ca si programul PNDL isi continua activitatea asa cum a fost stabilit in proceduri. Aceste ordine erau pe circuitul de avizare, au inceput sa se semneze la vremea la care am dat acel comunicat. Am vrut sa aratam ca ministerul isi vede in continuare de treaba si ca ne desfasuram activitatea fara sincope”, a spus ministrul demisionar al Dezvoltarii.

Intrebata daca va merge, luni, la discutia la care premierul a invitat-o privind aceste proiecte, Shhaideh a raspuns ca nu a urmarit declaratiile acestuia.

Exista masuri institutionale de invitare si de discutii”, a spus Shhaideh.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, duminica, la Guvern, ca a demis toti secretarii de stat, secretarul general si secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltarii, pentru ca Sevil Shhaideh sa nu mai poata semna nimic, nici prin interpusi. La scurt timp de la anuntul premierului, deciziile de demiteri au si fost publicate in Monitorul Oficial.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.