”Daca este ceva urgent - Doamne fereste, se intampa un accident - doamna Carmen Dan trebuie sa vina la servici. Este obligata legal in urmatoarele 15 zile, altfel raspunde penal si civil. Orice ministru care nu isi indeplineste atributiile. Pana la acea secunda fiecare ministru raspunde civil, penal si contraventional daca nu-si indeplineste atributiile.

Eu nu cred ca se va intampla acest lucru si sper ca domnul Dragnea sa nu le ceara sa nu-si faca indatoririle legale amenintandu-i cu excluderea din partid. Desi am ajuns intr-o situatie dincolo de o limita a absurdului, sper sa nu mearga mai departe in acest sens.”, a declarat Victor Ponta, potrivit digi24.ro.

Acesta a completat, spunand ca obligativitatea de a indeplini sarcinile, se incheie in momentul in care acest aspect este publicat in Monitorul Oficial.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis deja la Cotroceni demisiile pentru Carmen Dan si Sevil Shhaideh si propuneri pentru Augustin Jianu ca vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si pe el insusi pentru Interne.