Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Antena 3, ca numirea lui Victor Ponta in Guvern si pastrarea unor fosti ministri in Cabinet arata ca are loc "o veritabila incercare de lovitura de stat", fostul premier dorindu-si din nou sa conduca Executivul.

"Nu vreau sa creada nimeni ca fac afirmatii, spun ceea ce cred, ceea ce simt. Eu in acest moment cred ca ne confruntam cu o veritabila incercare de lovitura de stat. (...) Este premier in functie pana la motiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred ca aceste doua componente nu pot fi separate. (...) Incercarea disperata de a constitui un Cabinet, punand presiune continua si negociind, insemana ca ti-ai propus sa creeze o structura care nu este constitutionala. Eu asa vad", a spus Carmen Dan.

Ea a comentat ca Ponta "si-a dorit foarte mult sa fie iarasi premier si isi imagineaza ca a si reusit".

"S-a vazut de fapt cine este in spatele domnului Sorin Grindeanu. (...) Se va intampla ce s-a intamplat si in 2015, o sa vedeti act de guvernare pe Facebook", a afirmat Carmen Dan.

Ministrul a adaugat ca Sorin Grindeanu va face "tot ce ii va spune Secretarul General" de acum incolo.

Victor Ponta a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial si fiind contrasemnata de secretarul de stat caruia i-au fost delegate atributiile lui Mihai Busuioc.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atributiilor Secretarului General al Guvernului catre secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv ca Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului si nu s-a prezentat vineri la Guvern.

Decizia de inlocuire a fost luata "avand in vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a indeplini obligatia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevazuta de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (...), constatat conform Adresei inregistrate la SGG cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum si absenta acestuia din cadrul institutie", potrivit hotararii din Monitorul Oficial.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din functia de sef al SGG, fiind, prin acelasi ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnand.

"Incepand cu data prevazuta la art. 1 (vineri - n.r.), domnul Victor Viorel Ponta se numeste in functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru", se arata in ordin.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.