Victor Ponta a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial si fiind contrasemnata de secretarul de stat caruia i-au fost delegate atributiile lui Mihai Busuioc.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atributiilor Secretarului General al Guvernului catre secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv ca Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului si nu s-a prezentat vineri la Guvern.

Decizia de inlocuire a fost luata "avand in vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a indeplini obligatia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevazuta de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (...), constatat conform Adresei inregistrate la SGG cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum si absenta acestuia din cadrul institutie", potrivit hotararii din Monitorul Oficial.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din functia de sef al SGG, fiind, prin acelasi ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnand.

"Incepand cu data prevazuta la art. 1 (vineri - n.r.), domnul Victor Viorel Ponta se numeste in functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru", se arata in ordin.

Secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, a refuzat joi si vineri sa sa contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din functie, iar fara semnatura acestuia Monitorul Oficial nu publica actul de demitere, dat fiind faptul ca Regia Autonoma ”Monitorul Oficial” se afla in subordinea SGG, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, seful SGG, Mihai Busuioc, cunoscut ca un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea, refuza sa semneze orice document venit de la premierul Sorin Grindeanu, inclusiv revocarea sa din functia de secretar general.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.