Presedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dirzu, a declarat, vineri, pentru News.ro, ca parlamentarilor PSD li s-a cerut sa isi amane concediile si posibilele deplasari programate pentru saptamana viitoare, astfel incat sa fie prezenti la votarea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, decizia fiind luata la nivelul grupurilor parlamentare din cele doua camere.

Dirzu a spus ca in judetul Alba era programata sa se desfasoare, saptamana viitoare, o sedinta a Comisiei de Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor si la care ar fi trebuit sa participe circa 35 de deputati, insa s-a decis anularea acestei intalniri astfel incat parlamentarii sa poata fi in Bucuresti pentru votarea motiunii de cenzura.

"S-a luat decizia la nivelul grupului parlamentar ca toti parlamentarii sa renunte la deplasarile interne sau externe, dar si la concediile de odihna programate saptamana viitoare. Este o decizie luata pentru a ne putea mobiliza pentru ceea ce este mai important - motiunea de cenzura. Incepand de luni, toti parlamentarii PSD vor fi prezenti la lucrarile Parlamentului”, a mai spus Ioan Dirzu, potrivit News.ro.

Intrebat daca Liviu Dragnea le-a cerut prezenta obligatorie la lucrarile Parlamentului de saptamana viitoare, Ioan Dirzu a raspuns ca a fost o decizie a liderilor de grup.