„Nu am avut nicio intalnire nici cu Liviu Dragnea, nici cu Calin Popescu Tariceanu si nici nu vom sustine motiunea PSD”, a spus liderul PMP, intrebat daca s-a intalnit cu cei doi pentru a discuta despre sustinerea motiunii de cenzura la adresa Guvernului Grindeanu.

Liderul PMP a sustinut ca PSD a facut „o mare porcarie”, pe care trebuie sa o rezolve singuri.

Stiti in ce situatie suntem? Astia au facut o mare porcarie in interiorul PSD - si ar vrea sa le-o rezolve opozitia. Sa si-o rezolve singuri”, a conchis Traian Basescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la finalul Comitetului Executiv National, ca social-democratii vor depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu care miercuri va fi dezbatuta si votata, context in care va avea discutii cu parlamentarii de la toate partidele pentru a o sustine.

Citeste si:

Potrivit articolului 113 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.

Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea.