Traian Basescu il sfatuieste pe premierul Sorin Grindeanu sa faca, cat mai repede, o lista de noi ministri pe care sa o propuna presedintelui Iohannis.

Fostul presedinte Traian Basescu a comentat, pe pagina sa de Facebook, criza politica din Romania si vine cu cateva sfaturi pentru Sorin Grindeanu, dar si pentru presedintele Klaus Iohannis.

"Grindeanu este obligat de Constitutie sa isi faca Guvern
Dragnea a confundat guvernul Romaniei cu un guvern al PSD. N-a priceput nici acum ca un guvern trecut prin Parlament este un guvern care slujeste tara, si nu PSD-ul.
Ce are de facut Grindeanu, plecand de la premisa ca nu s-a speriat de Valcov si Dragnea ca sa isi prezinte demisia?

1. Inventariaza lista ministrilor PSD si ALDE care au demisionat.
2. Cauta si nominalizeaza ministri cu carnet de membru in PSD si ALDE (pentru a respecta structura politica a guvernului votat in Parlament).
3. Inainteaza lista ministrilor demisionari si lista ministrilor propusi in cabinet catre Presedintele Iohannis.

Aceste lucruri ar trebui facute pana maine dimineata, pentru ca Presedintele pleaca in zilele urmatoare, pentru circa o saptamana. Daca nu, mai bine demisioneaza, pentru ca ar transforma criza de interese din PSD intr-o criza politica a Romaniei.
Daca Dragnea isi face iluzii ca o motiune impotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se insala amarnic.
Daca Grindeanu nu isi face guvern si demisioneaza, joaca Iohannis. In locul lui, as trimite PSD-ul in opozitie fara sa clipesc",
a scris Basescu, pe Facebook.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.