Premierul Sorin Grindeanu are la aceasta ora o intalnire cu secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, urmand sa il demita din functie, iar in locul sau sa fie numit Victor Ponta, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Premierul Sorin Grindeanu are la aceasta ora o discutie cu actualul secretar general, Mihai Busuioc, surse oficiale afirmand, pentru News.ro, ca el urmeaza sa fie demis.

Varianta luata in calcul pentru a-l inlocui este fostul premier Victor Ponta.

Aceasta numire si demitere poate fi facuta direct de catre premier, prin ordin, si se publica in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare.

Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltarii, in vremea cand acesta era condus de Liviu Dragnea, si este un apropiat al sefului PSD.

Secretarul General al Guvernului are o serie de atributii importante in privinta organizarii si functionarii Guvernului si a aparatului administrativ, avand competente si in privinta organizarii sedintelor de Guvern.

Tot joi la Guvern a fost si fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, cunoscut drept un apropiat al lui Victor Ponta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.