"Exprimand deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justitiei!, anunta Tudorel Toader, pe Facebook.

Cu sapte minute inaintea acestui anunt, Tudorel Toader a scris, tot pe Facebook: "Orice Guvern se sprijina pe doi piloni - unul politic, conferit de catre alianta de guvernare, si altul juridic, conferit de catre Parlament! Prin retragerea sprijinului politic, fata de Guvern, se retrage sprijinul politic si fata de fiecare membru al Guvernului!".


In aceasta dimineata, cu aproximativ doua ore si jumatate inaintea acestui anunt al demisiei, Tudorel Toader spunea ca se afla in continuare in functie si isi va indeplini obligatiile, insa va respecta deciziile politice si juridice care decurg din retragerea sprijinului politic al Guvernului.

Potrivit News.ro, el preciza ca este independent si nu face parte din nicio tabara.

"Inca fac parte dintr-un Guvern, un Guvern care am vazut ca ieri a pierdut sprijinul politc, dar care are inca suportul, sprijinul, juridic. Personal cred ca in momentul in care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern in ansamblul lui se retrage implicit sprijinul politic si pentru fiecare membru al Guvernului, chiar daca este membru al unui partid sau altul sau este independent. (...) Sigur, voi respecta deciziile care voi fi luate pe cele doua componente: politica si juridica", spunea Toader, joi dimineata, la sosirea la Ministerul Justitiei.

El afirma ca in acest moment continua sa isi exercite atributiile.

"Eu ma duc acum la ora 9.00, avem o dezbatere pe proiectul de lege privind modificarea legii cetateniei. (...) La ora 12.00 particip la sectia de judecatori a CSM, asadat indeplinesc obligatiile pana in ultimul moment. (...) Eu sunt ministrul Justitiei, astazi, inca", afirma Toader.

Ministrul Justitiei a adaugat ca "nu face parte din nicio tabara", intrebat daca il sustine pe Liviu Dragnea sau pe Sorin Grindeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.