Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca Biroul Politic al partidului a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, iar ministrii ALDE au demisiile ”la purtator” si i le-au inaintat lui.

Tariceanu a precizat ca, dupa ce se va incheia si CExN al PSD, va avea loc si o sedinta a coalitiei.

El sustine ca aceeasi configuratie politica trebuie sa propuna viitorul premier.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca in sedinta Biroului politic al ALDE a prezentat doua documente - unul mai amplu de analiza a modului in care s-a indeplinit programul de guvernare si un document de sinteza. El a spus ca, din totalul de peste 390 de masuri, 260 nu sunt abordate si ca sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate si nu sunt indeplinite, intre care a mentionat infiintarea Fondului suveran de dezvoltare si faptul ca Legea salarizarii ar fi trebuit corelata cu o reforma importanta a principalelor servicii publice.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.