Comisia Europeana a atentionat Romania cu privire la deficientele semnificative pe care le inregistreaza in procesul monitorizarii gradului de poluare a aerului, pe intreg teritoriul sau. 

Tara noastra a primit o scrisoare de punere in intarziere, in contextul respectarii obligatiilor de stat membru UE, pentru ca nu a reusit sa stabileasca o retea de monitorizare, care sa respecte standardele si cerintele UE, in vederea evaluarii si imbunatatirii calitatii aerului.

"Acest prim avertisment include reteaua de monitorizare a unei game largi de zone si aglomerari, precum si toti principalii poluanti, inclusiv dioxidul de sulf, dioxidul de azot si oxizii de azot, pulberile in suspensie, plumbul, benzenul, monoxidul de carbon si ozonul, arsenul, cadmiul, mercurul, nichelul si hidrocarburile aromatice policiclice", se arata in comunicatul CE, potrivit mediafax.ro.

Legea UE impune statelor membre sa evalueze calitatea aerului, pe intreg teritoriul si sa ia masuri pentru a limita gradul de expunere a cetatenilor la poluanti. In Romania, poluarea atomosferica provoaca mai mult de 25.000 de decese premature pe an. In cazul in care tara noastra nu ia masuri, Comisia Europeana poate actiona in justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.