Instanta suprema a decis redeschiderea dosarului "Flora", dosar in care fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, este acuzat ca a retrocedat, in mod ilegal un teren, in timpul mandatului sau la Primaria Capitalei. 

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au decis redeschiderea urmaririi penale in dosarul "Flora", in care Traian Basescu este acuzat ca a retrocedat un teren de 40.000 de metri patrati in Damaroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat un complex comercial, in 2003, in perioada in care acesta era primar.

Fostul presedinte a fost chemat, in acelasi dosar, in 24 mai 2016, in urma plangerii depuse de vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, Catalin Nastase, pentru acuzatia de abuz in serviciu. Acesta reclama retrocedarea terenului din Sectorul 1 al Capitalei, ce a provocat un prejudiciu de 100 milioane de euro.

Potrivit digi24.ro, Traian Basescu este revoltat din cauza faptului ca primeste reclamatii pentru o restituire, ce a avut loc in anul 2003: „Mai am multi dintre astia care fac plangeri in 2015 din 2003? Ma judec oriunde. N-am pierdut inca niciun proces pe restituire, asa ca nu o sa-l pierd nici pe asta. Nu-l cunosc pe Catalin Nastase, nu l-am vazut, vad ca nici nu a venit. Face reclamatia si nu vine la termen", a declarat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.