Politica 9 Iunie 2017 11:20
Presedintele Klaus Iohannis se intalneste astazi cu Donald Trump. Acesta va fi primit la Casa Alba la ora locala 14:00. Convorbirea privata va fi urmata de una oficiala. Cei doi reprezentanti ai statelor vor sustine o declaratie de presa comuna, care va avea loc la ora 21:45 (ora Romaniei). 

Klaus Iohannis se intalneste astazi cu presedintele american Donald Trump, dupa o serie de alte intrevederi cu oficiali precum seful CIA si congresmani americani.

Programul vizitei incepe cu o intrevedere cu seful diplomatiei americane, Stat Rex Tillerson, urmata de primirea oficiala, la Casa Alba. Iohannis va semna in Cartea de Onoare, dupa care se va intalni cu presedintele SUA, pentru o convorbire privata. Aceasta va fi urmata de convorbirile oficiale si de o declaratie de presa comuna.

Potrivit digi24.ro, presedintele Romaniei puncteaza importanta acestei intalniri: "Este o intalnire extrem, extrem de importanta si, pe buna dreptate, lumea are asteptari mari. Eu imi doresc foarte mult sa avem un prim contact foarte bun cu presedintele Trump. Vreau sa il conving ca impreuna sa facem parteneriatul mai solid, mai profund.”

De asemenea, Klaus Iohannis puncteaza: va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare si extindere a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv in contextul in care in acest an se implinesc 20 de ani de la lansarea acestuia”.

Intalnirea dintre cei doi sefi de stat a fost anuntata pe data de 1 iunie, pe pagina oficiala a presedintelui Romaniei: "Voi avea, pe 9 iunie, la Casa Alba, o intrevedere oficiala cu Presedintele SUA, Donald J. Trump. Vom discuta despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, despre relatia bilaterala si reconfirmarea angajamentului ferm al Romaniei de a ramane un aliat de incredere al Statelor Unite. Programul vizitei mele la Washington include si o intalnire cu romanii stabiliti in SUA, un moment care, sunt convins, va fi special, ca de fiecare data."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.