Politica 9 Iunie 2017 00:05 de Clara Vacaru
 Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, la Antena 3, ca ia in calcul sa solicite protectie din partea SPP ca urmare a scandalului de la sedinta Consiliului General. Firea a afirmat ca USR si cele trei ONG-uri care au intrat in conflict cu politia locala sunt ”entitati fasciste sau cu apucaturi fasciste”.

Gabriela Firea a sustinut ca incidentele de la sedinta de joi a Consiliului General au fost o actiune organizata, concertata si au avut o strategie in spate.

Primarul general nu a exclus ca cei implicati in altercatia cu politistii locali sa fi vrut ”linsarea” ei. ”Cand am vazut ambuscada, eu m-am ridicat in picioare si am vrut sa ma retrag, iar tot acest grup violent si agresiv se indrepta spre mine, deci eu eram cea vizata. Se dorea probabil linsarea primarului general, dar au fost impiedicati sa ajunga in proximitatea mea. Imi pun intrebarea: mai pot sa vin la serviciu sa-mi desfasor activitatea sau trebuie sa umblu cu SPP, bodyguarzi sa ma apere de trei ONG-uri finantate de Soros?”, a spus Firea.

Intrebata daca are de gand sa solicite protectie din partea SPP, Firea a spus: ”Nu intentionez sa apelez la SPP dar, probabil, la un moment dat, orice om rezonabil s-ar gandi la acest lucru. Vazand ca USR impreuna cu trei ONG-uri s-au transformat in entitati fasciste sau care au apucaturi fasciste, va trebui sa luam si astfel de masuri.”

Gabriela Firea crede ca motivul altercatiei este faptul ca ”anumiti clienti nu mai au aceleasi favoruri”. ”Mi s-a transmis si direct, si prin intermediari, ca nu voi fi lasata sa-mi duc mandatul la bun sfarsit. Ati vazut ca se strang si semnaturi pentru demiterea primarului general”, a mai precizat Firea.

Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti a fost intrerupta, joi, in urma unui scandal izbucnit dupa ce politistii locali au impiedicat accesul mai multor cetateni, inclusiv reprezentanti ai societatii civile, care au vrut sa intre la sedinta. In urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a parasit sedinta. La sediul Primariei au sosit un echipaj de Politie, dar si un echipaj SMURD, dupa ce trei politisti locali ar fi fost raniti in busculada.

Scandalul a izbucnit dupa ce mai multor bucuresteni care au venit sa participe la sedinta le-a fost interzis accesul in sala, la un moment dat creandu-se busculada. Oamenii au fost tinuti la usa peste o ora si jumatate, timp in care au existat imbranceli cu politistii locali si cu angajati ai primariei.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

"Avem dreptul de a intra in sala de sedinte. Dumneavoastra incalcati legea, au strigat o parte din oamenii tinuti in fata usii inchise", a strigat o femeie din grupul celor care au venit sa participe la sedinta CGMB.

Sedinta a fost intrerupta pentru aproximativ o jumatate de ora, iar primarul Capitelei, Gabriela Firea, a plecat din sedinta.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu a spus ca oamenii care au reusit in cele din urma sa intre la sedinta vor fi legitimati la iesire.

"Persoanele neautorizate care au patruns in primarie vor fi legitimate la iesire, pentru ca mai multi politisti locali au fost raniti", a spus Badulescu.

Primarul general Gabriela Firea a parasit sala de sedinte a CGMB in timpul scandalului, ea avand imediat o interventie telefonica la Antena 3, in care a spus ca, in urma incidentelor, trei politisti locali au fost raniti, drept pentru care vor fi facute plangeri penale.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.