Politica 8 Iunie 2017 10:22
In timpul discursului tinut la Heritage Foundation, Klaus Iohannis a declarat ca Romania este cea mai pro-americana tara din Uniunea Europeana, accentuand importanta parteneriatului strategic dintre SUA si Romania. 

Ţara mea e cea mai pro-americană tara din Uniunea Europeana. Peste 70% dintre romani, conform sondajelor, au sentimente pozitive fata de SUA si asta se traduce in actiuni concrete", a declarat presedintele pentru digi24ro.

Iohannis scoate in evidenta situatia tensionata si amenintarile cu care se confrunta Europa si accentueaza nevoia unei abordari coordonate si unitare.

De asemenea, atrage atentia si asupra Rusiei, care isi impune zona de influenta prin forta, oferind drept exemplu: invazia Georgiei, anexarea Crimeei sau agresiunea militara din estul Ucrainei. In acest context, el atrage atentia asupra necesitatii unui dialog cu Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.