Politica 7 Iunie 2017 11:12
Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit marti cu directorul CIA, Mike Pompeo, in a doua zi a vizitei sale in SUA, informeaza digi24.ro.

"Cu acest prilej, presedintele Klaus Iohannis a transmis aprecierea pentru excelenta si complexa colaborare dintre CIA si partenerii de intelligence din Romania, bazata pe incredere, deschidere si sprijin reciproc in arii de expertiza specifice, aspect ce intareste si mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele doua tari.

Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca Romania este un partener valoros pentru partea americana, in special datorita expertizei din regiunea Marii Negre, Balcanii de Vest si vecinatatea estica, inclusiv in ceea ce priveste amenintarile hibride de pe Flancul Estic al NATO.

Presedintele Romaniei a asigurat ca tara noastra intelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, sa actioneze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internationale pe linie de securitate.

La randul sau, conducerea CIA a evidentiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperarii cu partenerii de intelligence din Romania, care se regasesc in topul serviciilor de informatii din Europa cu care are relatii agentia americana, din punct de vedere al nivelului de incredere si al consistentei activitatii derulate", arata Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.