Politica 7 Iunie 2017 10:34
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, la Antena 3, ca Tudorel Toader, ministrul Justitiei, nu-i face o impresie proasta si ca i-a placut cum a gestionat Toader subiectul arhivei SIPA.

”Este un personaj interesant si cu o expertiza serioasa. Nu ma grabesc sa spun lucruri bune sau rele despre cineva, dar nu-mi face impresie proasta. Este in proces de a capata experienta politica, ceea ce-i firesc (...) Crede in anumite lucruri si crede in respectarea legilor si a Constitutiei”, a declarat Liviu Dragnea, invitat fiind sa comenteze prestatia lui Tudorel Toader ca ministru al Justitiei.

Presedintele PSD a spus ca asteapta ca pachetul de legi ale justitiei pe care trebuie sa-l prezinte Toader Parlamentului sa aiba logica astfel incat sistemul judiciar sa fie imbunatatit, mult mai eficient si mai putin controversat.

Dragnea: ”Mie mi-a placut cum a gestionat problema SIPA”

El a mentionat ca a discutat marti cu Toader, unul dintre subiecte fiind cererea CSM de a desemna un membru in comisia de cercetare a arhivei SIPA. ”Sugestia mea a fost sa ceara CSM nominalizarea unui magistrat care sa fie detasat la Ministerul Justitiei pe care ministrul sa-l numeasca in comisie (...) Personal, nu sunt impotriva solicitarii si cred ca nici ministrul”, a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la Antena 3, ca nu are rezerve legate de includerea unui reprezentant al asociatiilor profesionale ale magistratilor sau al Consiliul Superior al Magistraturii in comisia care va studia arhiva SIPA, scrie News.ro.

Tudorel Toader a afirmat ca nu are obiectii fata de propunere, insa este necesara pentru acest lucru modificarea Hotararii Guvernului adoptata miercuri. ”Va vorbesc in nume propriu. Cred ca poate fi sustinuta o astfel de propunere, dar care inseamna o HG care schimba componenta (...) N-am nicio miza si nicio rezerva ca o asociatie de magistrati sa spuna «Avem un reprezentant cu certificat ORNISS care vrea sa munceasca trei ani in arhiva». Sa vina si eu propun modificarea componentei comisiei!”, a afirmat ministrul Justitiei.

Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

Pe de alta parte, Toader si-a exprimat dubiile legate de faptul ca un magistrat ar fi dispus sa lucreze timp de trei ani, in fiecare zi, in arhiva SIPA. ”Sa vina un magistrat, un presedinte de asociatie profesionala si sa cred eu ca sta trei ani de zile in comisie... Exclus asa ceva, dar sa primim numai asa, de supraveghere, nu cred. Nu avem in HG calitatea de supraveghetor”, a comentat Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.