Politica 6 Iunie 2017 11:02
Aceasta sansa politica le permite condamnatilor penal sa faca parte din Guvern, cu conditia ca, de la condamnare si pana la ocuparea functiei, sa urmeze un proces de reabilitare. Propunerea a fost inaintata chiar de liderul PSD, Liviu Dragnea, lucru ce i-a adus o serie de critici. 

Proiectul Noului Cod Administrativ urmeaza sa fie trimis in Parlament, pentru dezbatere. Acesta propunere a fost avansata de Liviu Dragnea, care anunta ca varianta finala a Codului este aproape gata si ca urmeaza sa fie introdusa, in scurt timp, in circuitul legislativ.

In prezent, legea interzice persoanelor cu condamnare sa faca parte din Executiv. Opozitia califica acest demers drept o incercare a liderului PSD de a ajunge la Palatul Victoria, chiar daca este condamnat, cu suspendare, in dosarul Referendumul.

„Cred ca cel mai bine ar fi sa scrie: domnul Dragnea poate sa ocupe orice functie vrea in statul roman, indiferent ce situatie are din punct de vedere al aplicarii legii penale. De asemenea, domnul Tariceanu. Si ar fi mult mai simplu. Despre asta este vorba. O lume intreaga in acest Parlament se invarte in jurul problemelor a doi, trei, patru membri ai Parlamentului”, declara Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PNL, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.