Politica 4 Iunie 2017 17:11
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca vizita lui Klaus Iohannis in SUA este un eveniment "deosebit de pozitiv", dar crede ca rezultatele intalnirilor sefului statului de la Washington vor trebui discutate si in Parlament, pentru a le conferi legitimitate.

"Doresc sa exprim aprecierea ca vizita pe care o va face Presedintele Romaniei la Washington este un eveniment deosebit de pozitiv. Totodata, in numele celor pe care ii reprezint, am speranta ca rezultatele intalnirilor oficiale programate vor stimula pe termen mediu si lung cooperarea pe multiple planuri dintre tara noastra si Statele Unite in cadrul Parteneriatului Strategic", spune Tariceanu, potrivit unui comunicat de presa.

El arata ca partidele si politicienii au manifestat solidaritate si consens in privinta directiilor majore ale politicii externe, care, pentru prestigiul si credibilitatea Romaniei, trebuie sustinute indiferent de componenta majoritatii parlamentare, scrie News.ro.

"Mergand pe aceasta logica, consider ca obiectivele, care vor rezulta pentru cele doua parti in urma intrevederilor oficiale de la Washington, vor trebui supuse unor dezbateri ample, mai cu seama in cadrul democratic al Parlamentului, dar si sub egida Administratiei Prezidentiale, pentru ca legitimitatea, continuitatea si predictibilitatea deciziilor majore de politica externa pe termen mediu si lung sa fie mai presus de ciclurile electorale si de orice partizanat politic intern", afirma seful Senatului.

Presedintele Klaus Iohannis pleaca duminica, pentru sase zile, in Statele Unite ale Americii, intr-o vizita in care se va intalni, la Casa Alba, cu omologul sau american Donald Trump si va primi, din partea American Jewish Committee, distinctia „Light Unto the Nations. Iohannis este primul lider est-european care va fi primit in SUA de catre Trump.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.