Politica 2 Iunie 2017 01:05 de Clara Vacaru
Ministerul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, vrea sa infiinteze Avocatul Copilului pana la sfarsitul acestui an.
Lia Olguta Vasilescu vrea ca, prin acest demers, ”drepturile si interesele copiilor sa fie aparate si promovate in fata tuturor, fie ca este vorba de institutiile de la nivel central sau local sau orice alti factori de decizie, ale caror hotarari au impact asupra vietii acestora”.

Considerand ca investitia in copii reprezinta o investitie in viitor, programul de guvernare pentru perioada 2014 – 2020 cuprinde, printre masurile destinate acestora, si infiintarea institutiei Avocatul Copilului, pana la sfarsitul anului, cu mandatul de a promova drepturile copilului si a apara respectarea acestora”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii, potrivit stirileprotv.ro.

Avocatul Copilului va colabora cu organizatiile copiilor si va transmite informatiile primite de la acestea catre factorii de decizie si autoritatile competente, avand posibilitatea de a formula si propuneri de masuri, menite sa incurajeze participarea copiilor in luarea deciziilor care ii privesc.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.