Politica 31 Mai 2017 22:45 de Clara Vacaru
 Presedintele USR Nicusor Dan a anuntat, miercuri seara, dupa sedinta Biroului National, ca demisioneaza din functie, dupa ce conducerea USR a decis prin vot sa se pozitioneze impotriva revizuirii Constitutiei pentru redefiniriea familiei.

Dupa vot, Nicusor Dan a parasit sedinta, spunand ca demisioneaza, au declarat pentru News.ro surse din partid.

"S-a votat pentru pozitionarea USR impotriva revizuiriii Constitutiei in privinta familiei. In momentul acela, Nicusor Dan s-a ridicat si a spus ca demisioneaza", a declarat un membru al Biroului National al USR, care a precizat ca un anunt oficial este asteptat joi.

Aceeasi sursa a mai relatat ca toti membrii Biroului National al USR au fost foarte surprinsi si ca unii dintre ei l-au rugat insistent sa nu plece.

In ceea ce priveste votul, 11 din cele 21 de voturi exprimate fiind pentru o pozitie ferma impotriva redefinirii familiei, conform aceleiasi surse, nu a fost un vot predictibil, inregistrandu-se si 8 voturi impotriva si doua abtineri. "S-a votat pozitionarea partidului in sensul de a fi impotriva modificarii Constitutiei. Restul ramane de vazut. A fost un vot strans, foarte strans. Urmeaza sa vedem ce se intampla. Apararent, decizia finala o s-o ia Comitetul Politic", a declarat pentru News.ro un vicepresedinte USR..

Nicusor Dan a fost criticat recent de Cristian Ghinea pentru lipsa unei pozitii clare a USR pe tema modificarii Constitutiei in sensul redefinirii familiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.