Politica 30 Mai 2017 14:05
Tensiuni in USR pe tema referendumului privind modificarea Constitutiei, propus de Coalitia pentru Familie.

Deputatul Cristian Ghinea sustine ca in cadrul ultimei sedinte a Biroului National al USR, Nicusor Dan a amenintat ca demisioneaza de la conducerea partidului daca acesta se va pozitiona oficial impotriva modificarii Constitutiei, noteaza digi24.ro.

"A fost o sedinta lunga a noului Birou National, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Catalin Drula: USR ca partid sa se pozitioneze impotriva schimbarii Constitutiei. Se contura o majoritate clara pentru sustinerea propunerii. Moment in care Nicusor Dan a amenintat ca isi da demisia daca partidul se va pozitiona. Mai multi membri au cedat din pacate acestui santaj. L-am anuntat atunci pe Nicusor Dan ca daca nu avem o decizie e momentul sa isi asume personal acest lucru si ca eu m-am saturat sa raspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului si nu le asuma personal. Emotia produsa de anuntul sau a facut sa se voteze pentru amanare. Deci, s-a aminat prin vot (m-am opus si amanarii) pentru miercuri", arata Cristian Ghinea.

La randul sau, Nicusor Dan a reactionat tot pe Facebook.

"In zecile de intalniri cu oameni care doreau sa vina in USB / USR am spus ca singura sansa pe care o avem de a sparge blocada sistemului este coalizarea, sub aceeeasi platforma, a oamenilor cu optiuni ideologice diferite, intr-un program bazat pe ce ne uneste, pe urgentele societatii. Am spus ca in USB / USR este loc si pentru progresisti si pentru conservatori, o tema care este prea intima pentru foarte multi pentru a fi transata prin vot. Am spus asta multor oameni, privindu-i in ochi, in discutii unu la unu, cand ma intrebau daca merita sa se investeasca in USB / USR", a scris el pe reteaua de socializare.

"Exista acum o puternica presiune interna pentru ca USR sa se pozitioneze pe tema redefinirii familiei crestine. Opinia mea ferma este ca ar fi o mare eroare. Am cadea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizeaza si nu despre ce ne uneste. Ar fi, mi-e teama, o fractura interna peste care nu vom putea trece, printr-o pozitionare care ar incalca convingerile intime ale unor colegi ai nostri aflati in minoritate", a completat liderul USR.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.