Politica 25 Mai 2017 11:06
Dupa ce numele lui Horia Georgescu a aparut pe lista data publicitatii de Ministerul Justitiei, fostul sef al ANI a a explicat in ce calitate a intrat in arhiva SIPA, informeaza digi24.ro.

"Am fost contactat de mai mai multi jurnalisti pentru a prezenta o pozitie referitoare la subiectul SIPA avand in vedere faptul ca maine , ministrul justitiei va comunica public aspecte raportate la aceste subiect. Nu este nici un secret, ca am facut parte din comisia SIPA ( a treia ) ca membru, alaturi de alti colegi din minister asa cum am comunicat public si acum doua saptamani tot la solicitarea unor reprezentati mass-media (ordinele ministirilor de numire si componenta comisiilor au caracter public si pot fi consultate de oricine , la solicitare , in baza legii 544 ).

Activitatea mea in calitate de membru a fost in limita si mandatul dat de ordinul ministrului cu aplicarea legilor incidente. Am incheiat activitatea in cadrul comisiei , cand am fost inlocuit de Catalin Predoiu care a numit o alta comisie pentru continuarea activitatilor , dupa numirea sa ca ministru si detasarea mea la ANI", a scris Horia Georgescu pe Facebook.

Arhiva SIPA a fost desfiintata in 2006.

Dupa desfiintarea arhivei, un numar de 22 de „vizite” au fost consemnate in 22 procese verbale intocmite „cu ocazia sigilarii/desigilarii spatiilor in care a fost depozitata arhiva”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.