Politica 24 Mai 2017 11:00
Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, anunta ca Romania a fost admisa pe lista oficiala a statelor libere de pesta porcina clasica, informeaza digi24.ro.

"Aseara, la Paris, Romania a fost admisa pe lista oficiala a statelor libere de pesta porcina clasica. Joi vom primi diploma de certificare, in plenul World Organization for Animal Health (OIE).

Astfel, dupa mai bine de 10 ani, a fost inlaturata principala bariera privind exportul de carne de porc din Romania!

Avand in vedere ca in scurt timp devine operabil si Programul „Carne de porc din fermele romanesti”, tara noastra are toate sansele sa revina in forta pe pietele internationale, dupa ce ani la rand importurile la acest produs au fost de 10 ori mai mari decat exporturile. State precum Japonia, SUA, Canada sau Mexic si-au manifestat deja intentia de a incepe negocierile bilaterale.

Este o realizare uriasa si apreciez efortul depus de Geronimo Branescu, presedintele ANSVSA, care a pledat cauza Romaniei in fata forului international!", a scris Liviu Dragnea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.