Conform unui anunt al Administratiei prezidentiale, seful statului a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2017 privind unele masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 a fost adoptat in 25 aprilie de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, cu 212 voturi „pentru”, 33 de voturi „impotriva” si 8 abtineri.

Presedintele Comisiei de munca, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat cu o zi inainte, in cadrul comisiei, ca indemnizatiile consilierilor locali si judeteni, primarilor si viceprimarilor si presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene sunt majorate cu 30% pana cand legea salarizarii unitare va intra „in linie dreapta”.

"Am dat raport Ordonantei 9/2017. In primul rand sunt doleantele celor din sistemul de aparare si ordine publica, siguranta nationala, precum si din sistemul penitenciar, care se afla la Ministerul Justitiei. In urma aplicarilor succesive a maririlor de salarii minime, ei au ramas cu solda de baza undeva la 700 de lei, ceea ce era anormal. Am adus-o incepand cu luna aprilie la nivelul salariului minim, astfel incat si politistii, si cei din armata sa beneficieze de maririle salariale promise. De asemenea, in urma unui amendament si cu sprijinul doamnei ministru al Muncii am adoptat si marirea salariilor primarilor si viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene cu 30%, incepand cu luna aprilie, pana cand legea salarizarii va intra in linie dreapta", a declarat presedintele Comisiei de munca, deputatul PSD Adrian Solomon.