Politica 21 Mai 2017 13:21
Liberalii au cerut, in sedinta conducerii Camerei Deputatilor de saptamana trecuta, ca ministrul de Finante, Viorel Stefan, sa vina luni in plen pentru a discuta despre sustenabilitatea Legii salarizarii, PSD opunandu-se prin vot, pe motiv ca acesta a mai fost in plen in urma cu mai putin de o luna. Potrivit stenogramei sedintei, social-democratii au vrut ca liberalii sa o invite in schimb pe Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.

Periodic, ministrii sunt chemati in plenul Camerei Deputatilor, la "Ora Guvernului", prin rotatie, de catre fiecare grup parlamentar. Pentru luni, invitatia urma sa fie facuta de catre PNL, care a cerut conducerii Camerei ca ministrul de Finante, Viorel Stefan, sa vina pentru a discuta despre "sustenabilitatea Legii salarizarii".

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Gabriel Vlase, a comentat ca este a doua oara intr-o luna, potrivit stenogramelor sedintei de Birou Permanent, dupa ce Viorel Stefan a venit si in aprilie, tot la solicitarea PNL. Social-democratul Marcel Ciolacu a anuntat ca nu sustine propunerea, iar la vot ea a fost respinsa cu 3 voturi "pentru" si 7 "impotriva". "Faceti alta solicitare", le-a cerut Vlase liberalilor, care au protestat, alaturi de USR, cerand un motiv pentru respingere.

"A fost invitat acum trei saptamani, si credem ca este…, dar o sa vorbim si cu domnul ministru, si pe urma sa dam un raspuns scris Biroului permanent", a motivat Gabriel Vlase (PSD).

Ministrul Finantelor fusese insa invitat pe 10 aprilie, deci cu mai mult de o luna in urma.

"Putem sa-l invitam si in fiecare saptamana pe un ministru, daca o chestiune este de importanta si de dezbatut. Nu exista nicaieri o regula ca, daca a fost acum trei saptamani nu poate veni si saptamana viitoare. Mi se pare….e o gluma!", a spus, contrariat, liberalul Victor Paul Dobre.

Social-democratii au insistat ca liberalii sa o invite pe ministrul Muncii

"Subiectul mi se pare ca este de mult mai mult interes al doamnei ministru de la Munca si eu nu am auzit de divergentele dintre Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor", a afirmat Marcel Ciolacu (PSD).

Liberalii au explicat ca subiectul discutiei va fi sustenabilitatea financiara a masurilor, nu nivelul salarizarii.

"Legea Salarizarii unice este depusa ca initiativa parlamentara, a Grupului parlamentar PSD plus ALDE. Nu este o initiativa a Guvernului Romaniei", au incercat sa argumenteze social-democratii, prin secretarul Marcel Ciolacu.
Citeste si:
Olguța Vasilescu și facturile la energie: Acum înțeleg și oamenii...
Olguța Vasilescu și facturile...

"Mi se pare de neinteles, opunerea aceasta ferma a PSD-ului de a invita un ministru in Parlament. Ori suntem Parlamentul, si Guvernul este obligat sa raspunda invitatiilor Parlamentului, ori...", a replicat liberalul Victor Paul Dobre.

Presedintele sedintei, Gabriel Vlase, a inchis insa subiectul, pe motiv ca a fost deja dat un vot, prin care solicitarea PNL a fost respinsa.

Nu a fost insa rezolvat subiectul si stabilit cine va participa la "Ora Guvernului" de luni, urmand, cel mai probabil, sa fie reluata discutia in sedinta Biroului Permanent de luni, scrie News.ro.

Conducerea Camerei Deputatilor a respins, marti, solicitarea grupului parlamentar PNL de a-l invita pe ministrul Finantelor, Viorel Stefan, la „Ora Guvernului”, pentru a da explicatii cu privire la „sustenabilitatea financiara a implementarii legii salarizarii”, pe motiv ca acesta a fost invitat si luna trecuta, a anuntat secretarul Ioana Bran (PSD).

Citeste si:
Guvernul își dă restanțele de toamnă. Legea pensiilor speciale,...
Guvernul își dă restanțele de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.