Politica 20 Mai 2017 14:07
Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, anunta ca liberalii vor propune introducerea Bacalaureatului diferentiat - unul tehnologic si unul teoretic - si instituirea Zilei Nationale a Meseriilor, scrie hotnews.ro.

"NU toti elevii au inclinatii catre liceele teoretice. NU toti elevii trebuie sa fie obligati sa dea un Bacalaureat teoretic!

De aceea, PNL propune introducerea BACALAUREATULUI DIFERENTIAT: unul TEHNOLOGIC, care sa le asigure absolventilor traseul spre universitati tehnice si unul TEORETIC care ar trebui sa le permita tinerilor sa acceada in orice forma de invatamant superior.

In plus, pentru cei care doresc doar o meserie, sa existe posibilitatea unei calificari care sa certifice insa acoperirea de competente pentru piata muncii.

De asemenea, PNL propune acordarea unor facilitati fiscale firmelor mari, dar si celor mici si mijlocii, care doresc sa sustina o forma de invatamant profesional. Astfel, pentru orice investitie in formarea fortei de munca, burse, echipamente, dotari sau modernizari de licee profesionale, agentul economic sa poata sa-si deduca din calculul impozitului sumele aferente.

La formarea tinerilor vor participa si agentii economici care au nevoie de o forta de munca bine calificata. In plus, in Romania nu este suficient de bine promovat invatamantul profesional. Prejudecata ca la scolile profesionale merg doar copiii care nu au reusit la un liceu teoretic este distructiva!
PNL propune instituirea ZILEI NATIONALE A MESERIILOR pentru a organiza evenimente educationale si campanii de informare pentru promovarea invatamantului profesional si tehnic", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.