Politica 19 Mai 2017 16:25
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, ii raspunde presedintelui Klaus Iohannis pe tema schimbarii modului in care e numit seful DGIPI.

"PSD colaboreaza strans cu toate serviciile de informatii. Sunt servicii mai mari si mult mai importante decat DIPI. Atunci de ce ar fi trebuit DIPI sa aiba nevoie de avizul CSAT-ului? Nu exista seriviu secret din Romania care sa nu fi avut si sa nu aiba colaborari foarte stranse cu PSD-ul. E un partid iubit, cu un sediu foarte deschis si foarte foarte accesat. De asta ne simtim si foarte protejati. Noi nu avem nevoie de niciun serviciu secret. Le avem pe toate", a declarat Liviu Dragnea, citat de digi24.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca este o eroare decizia Senatului care exclude avizul CSAT la numirea sefului DGPI, precizand ca, daca se mentine aceasta solutie neconstitutionala, va sesiza Curtea Constitutionala.

”Asa ceva nu se poate. Asta este o eroare, o greseala, cum doriti. Atat timp cat institutia este una militarizata, nu poate sa functioneze fara aviz CSAT. Punct! Iar indiferent ce doreste Senatul sau Camera Deputatilor, asa functioneaza institutiile in Romania conform Constitutiei. Daca se mentine aceasta solutie, care e una neconstitutionala dupa parerea mea, evident ca speta va ajunge la CCR. In ultima instanta, voi ataca eu la CCR, dar deocamdata asteptam sa isi revina Parlamentul si sa intre in normalitate”, a declarat Klaus Iohannis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.