Politica 17 Mai 2017 12:47
Serban Nicolae critica decizia ministrului Justitiei de a desecretiza arhiva SIPA.

"Nu mi-e foarte clar, pentru ca e posibil sa fie date publicitatii toate acele informatii, ceea ce mi s-ar parea de domeniul absurdului, sau s-ar permite accesul la persoane care nu au neaparat certificarile specifice unor informatii clasificate. E foarte superficiala informatia ca se desecretizeaza. De altfel, ce ma surprinde pe mine si mi se pare absolut halucinant este absolutizarea acestor activitati securistice.

Daca dosarele ar scrie despre mine, nu stiu, ca sunt betiv sau joc jocuri de noroc, sau mai stiu eu ce, n-avem si confirmat daca este adevarat sau nu. Prezuma ca ce scriu securistii acolo era perfect adevarat. Mi se pare un lucru grav. Faptul ca definim oameni dupa ce au scris niste oameni ticalosi despre noi", sustine Serban Nicolae, citat de digi24.ro.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri dimineata, ca va desecretiza arhiva SIPA "in cel mai scurt timp si cu respectarea termenelor si procedurilor legale".

El a mai spus ca urmeaza sa discute, miercuri, in plenul sedintei CSM, solicitarea Consiliului, transmisa marti Ministerului Justitiei, privind arhiva SIPA. Toader a precizat ca a primit adresa CSM marti seara.

Ulterior, la plecarea de la CSM, intrebat de jurnalisti daca a luat aceasta decizie tinand cont de declaratiile liderului PSD, Liviu Dragnea, ministrul Justitiei a raspuns: "Sunt aprecierile dumneavoastra".

"Eu am decis sa desecretizez arhiva SIPA pentru ca este un subiect care s-a repetat de multe ori in spatiul public, de regula la venirea unui nou ministru, se pare ca este un subiect care prezinta interes si atunci voi desecretiza aceasta arhiva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.