Politica 16 Mai 2017 10:06
Fostul premier Victor Ponta a realizat o analiza a politicii externe a Romaniei, in care a amintit despre parteneriatul cu SUA, pe care il considera esential, informeaza b1.ro.
"Vreau insa sa prezint cateva fapte concrete care au loc in aceste zile si care dovedesc ( din pacate) ca din nou ratam toate oportunitatile pe care doar norocul ni le ofera / si asta pentru ca in acest moment liderii nostri politici sunt lipsiti de viziune si de relevanta pe plan regional si international - alta explicatie nu gasesc. (...)

Dar sa prezint faptele asa cum sunt :

1. Maine Presedintele Turciei Erdogan merge in vizita oficiala la Casa Alba sa se vada cu Presedintele Trump / ar trebui sa fie o veste buna pentru noi (Turcia este singurul aliat pe care ne putem baza in mod efectiv la Marea Neagra) dar noi ne ferim sa ne exprimam pentru ca ne cearta "Propaganda" celor care se ocupa de drepturile omului din Turcia si sprijina in acelasi timp toate abuzurile si nedreptatile din Romania!

2. In urma cu doar cateva zile Presedintele Trump l-a primit la Casa Alba pe Ministrul de Externe al Rusiei Lavrov .

Nu are rost sa va aduc aminte ce a patit in presa noastra Ministrul Melescanu pentru ca s-a vazut cu Ambasadorul Rusiei la Bucuresti ( un gest absolut normal si logic)! Nici nu vreau sa va aminesc ca in ultimii 12 ani maximul de primire pentru un oficial roman la Washington a fost la Vicepresedintele SUA Bidden.

Este evident ca relatia dintre SUA si Rusia se reseteaza - dar sigur noi nu intelegem nimic si o sa aflam ultimii ( ca in '89 cand am stat pana au terminat toate celelalte tari din Est ....)!

3. Daca veti spune ca Rusia e mare si noi mici nu o sa va contrazic (...)", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.