Politica 15 Mai 2017 11:07
Fostul presedinte Ion Iliescu a ajuns la Parchetul General pentru a fi audiat in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. De asemenea, fostul premier Petre Roman a fost si el audiat tot luni dimineata, fiind si el inculpat in acest dosar, informeaza digi24.ro.

Update 12:44- Ion Iliescu si Petre Roman au fost instiintati de catre procurori ca in urma verificarii arhivelor centrelor de arest din Capitala s-a stabilit ca au existat mai multe victime decat se credea initial. Momentan nu s-a precizat despre cate persoane este vorba.

Incepand din 11 ianuarie au fost audiati, in calitate de inculpati, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sarbu, fost sef de cabinet si consilier al primului-ministru in iunie 1990, si Miron Cozma, toti fiind acuzati de infractiuni contra umanitatii.

Si Andrei Plesu, fost ministru al Culturii in iunie 1990, a fost audiat in calitate de martor in acest dosar.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, declara, in 29 decembrie 2016, ca dosarul Mineriadei este in faza finala, solutia urmand sa fie data in primele luni ale anului 2017, dupa ce vor fi administrate probele ramase si vor fi verificate apararile.

In dosarul Mineriadei, procurorii militari din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 23 decembrie 2016, punerea in miscare a actiunii penale, pentru infractiuni contra umanitatii, fata de Ion Iliescu, la data faptelor presedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala si presedinte al Romaniei, Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Virgil Magureanu, fost director al Serviciului Roman de Informatii, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale si Mugurel Cristian Florescu, general in rezerva, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.