Politica 12 Mai 2017 11:42
Traian Basescu lanseaza un nou atac la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, si a unor fost sefi din SRI, scrie digi24.ro.

"Combaterea coruptiei pare a fi aproape compromisa din punct de vedere al imaginii.

Cine a compromis-o?

Exact aceia care, aflati in functii in ultimii trei ani, trebuiau s-o duca cu decenta, cu probe si cu respectarea drepturilor fundamentale. Din pacate, n-au facut-o si au compromis credibilitatea actiunilor de combatere a coruptiei (...).

Pentru acest esec, generat de abuzurile ultimilor trei ani, procurori, judecatori, ofiteri SRI precum Coldea, Kovesi, Selaru, Rosu, Stanciu, Dumbrava, Dragomir, Negulescu, Savin si multi, multi altii, care au confundat institutiile statului cu niste instrumente aflate la dispozitia lor pentru a acapara o putere personala nemarginita, nelegitima, pe care nu le-a dat-o nimeni, trebuie sa dispara din magistratura si din SRI. Dar nu trebuie sa dispara oricum. Ei trebuie sa raspunda in fata legii pentru compromiterea luptei impotriva coruptiei prin abuzuri, prin represiune nedreapta si implicare inadmisibila in jocuri politice nedemocratice.

Combaterea coruptiei trebuie recredibilizata si relansata, acum, si nu „mai tarziu”, prin inlocuirea celor care au compromis-o, cu magistrati care inteleg ca justitia televizata este cea mai proasta, imorala si ilegala solutie si ca la baza oricarui dosar penal trebuie sa stea respectarea drepturilor fundamentale si probele reale.

Daca eliminarea din magistratura si tragerea la raspundere penala a celor responsabili de abuzuri nu se face rapid, inclusiv a acelora care au generat verdicte nefavorabile Romaniei la CEDO, „mai tarziu, va fi prea tarziu” si nimic din ce s-a facut bine nu va mai putea fi recuperat. Azi, bilantul anti-coruptiei inca este pozitiv si in realitate, dar si pe imagine. Cum va fi peste cateva saptamani? Greu de spus", a scris fostul presedinte pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.