Politica 12 Mai 2017 10:37
Primaria Capitalei sustine ca demersul USR de a contesta in instanta hotararile Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de infiintare a celor 20 de societati comerciale din subordinea municipalitatii este unul "politicianist”, care vizeaza impiedicarea punerii in practica a Programului de Guvernare Locala al actualei administratii.

"Demersul Uniunii pentru Salvarea Bucurestiului, transformata ulterior in Uniunea pentru Salvarea Romaniei, este unul pur politicianist si vizeaza exclusiv impiedicarea prin orice mijloace a punerii in practica a Programului de Guvernare Locala al actualei administratii. De altfel, aceasta actiune se inscrie in linia obisnuita a activitatii reprezentantilor USB-USR in Consiliul General al Capitalei si in Consiliile Locale ale celor 6 sectoare”, sustin reprezentantii Primariei Capitalei intr-un comunicat de presa transmis joi seara.

USR a anuntat joi ca a depus luni la Tribunalul Bucuresti cererea de suspendare a hotararilor CGMB de infiintare a celor 20 de societati comerciale din subordinea Primariei.

”USR a depus luni la Tribunalul Bucuresti cererea de suspendare a hotararilor CGMB de infiintare a celor 20 de societati comerciale dorite de primarul Gabriela Firea. Prin suspendarea ceruta in instanta vrem sa oprim cheltuirea ireversibila a banului public prin aceste structuri infiintate ilegal si sa prevenim blocarea administratiei publice prin dublarea structurilor primariei”, a anuntat USR Bucuresti, pe pagina de Facebook.

In 11 aprilie, USR anunta ca a demarat marti procedurile de anulare in instanta a societatilor comerciale ”infiintate ilegal de primarul Gabriela Firea si consilierii PSD+ ALDE”, in sedinta de consiliu din 29 martie. Era vorda despre zece societati comerciale, insa tot in 11 aprilie, CGMB a aprobat si infiintarea ultimelor zece societati, scrie News.ro.

Conform Legii contenciosului administrativ 554/2004, actiunea in instanta este precedata de etapa obligatorie a plangerii preliminare, act ce a fost adresat primarului, Consiliului General si Prefectului Capitalei de catre USR la inceputul lunii aprilie, in termen de 30 de zile urmand introducerea actiunii in instanta.

CGMB a aprobat, in 11 aprilie, infiintarea urmatoarelor firme: Compania Municipala Tehnologia Informatiei Bucuresti SA, Compania Municipala Sport Pentru Toti SA, Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti SA, Compania Municipala Publicitate si Afisaj Bucuresti SA, Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti SA, Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti SA, Compania Municipala Imobiliara Bucuresti SA, Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti SA, Compania Municipala Protectie Civica si Voluntariat Bucuresti SA si Compania Municipala Eco Igienizare Bucuresti SA.

Citeste si:
Primăria Capitalei caută firme care vor decora gratuit centrul...
Primăria Capitalei caută...

Consilierii au aprobat, in sedinta de consiliu din 29 martie, infiintarea firmelor: Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA, Compania Municipala Energetica Bucuresti SA, Compania Municipala Consolidari SA, Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti SA, Compania Municipala Parking Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti SA, Compania Municipala Medicala Bucuresti SA, Compania Municipala Turistica Bucuresti SA, Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti SA si Compania Municipala Agrement Bucuresti SA.

De asemenea, proiectul privind infiintarea Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA a fost aprobat in sedinta CGMB din 30 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.