Politica 12 Mai 2017 08:07
Premierul Sorin Grindeanu si ministrul Energiei, Toma Petcu, insotiti de liderul PSD, Liviu Dragnea, vor participa vineri la prezentarea celui mai mare zacamant onshore de gaze naturale descoperit de statul roman in ultimii 30 de ani, la Caragele, in judetul Buzau.

Cei trei vor face declaratii de presa la ora 17.00, dupa vizita la Caragele, arata News.ro.

Descoperirea zacamantului a fost anuntata de catre compania Romgaz pe 30 iunie 2016. Societatea a descoperit importante depozite de hidrocarburi in Perimetrul RG.06 Muntenia Nord–Est, unde desfasoara operatiuni petroliere ca unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare–Dezvoltare–Exploatare, conform HG 23/2000 si HG 968/2011.

Descoperirea este situata in sectorul nord-estic al Platformei Moesice in cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 de kilometri, explorat pentru obiective geologice aflate la adancimi intre 1.500 si 5.000 de metri, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei”.
"Testele de productie finalizate la doua sonde de explorare, 55 Damianca si 77 Rosetti, confirma o importanta acumulare de hidrocarburi in rezervoare calcaroase Jurasice pe un interval de circa 120 metri, aflat la adancime de peste 4.000 de metri”, se arata intr-un comunicat al companie Romgaz .

Rezultatele testelor arata, potrivit documentului, ca se prefigureaza productii zilnice cuprinse intre 1.400 si 2.200 boe / sonda, marimea depozitului fiind estimata la 150 - 170 milioane boe.

“Rezultatele obtinute la cele doua sonde confirma ca decizia utilizarii seismicii 3D in explorarea de deschidere pentru obiectivele geologice de mare adancime este una corecta. Productivitatea intregului ansamblu structural creste considerabil in urma rezultatelor obtinute si ofera perspectiva realizarii de noi descoperiri importante in urmatoarea perioada. Lucrarile de explorare se deruleaza conform programelor stabilite si includ realizarea planurilor de dezvoltare pentru intrarea in productie a noilor sonde”, a declarat Dumitru Rotar, director general adjunct - Explorare si Productie - SNGN Romgaz SA Medias, citat in comunicatul de presa.

Citeste si:
Ministerul Finanțelor ia în calcul o scădere a prețurilor plafonate...
Ministerul Finanțelor ia în...

La randul sau, directorul general al companiei, Virgil Metea, a precizat ca strategia Romgaz "vizeaza consolidarea pozitiei companiei pe piata de profil, prin identificarea unor oportunitati noi de crestere si diversificare si prin imbunatatirea performantelor companiei”.

"Conditiile de piata actuale impun o analiza atenta a strategiei de investitii pentru companiile din industria de petrol si gaze. Pentru Romgaz, cresterea portofoliului de resurse si rezerve de hidrocarburi, precum si dezvoltarea activitatii de inmagazinare raman prioritare. Intr-o piata in continua schimbare, investitiile in explorare, exploatare si inmagazinare sunt importante pentru dezvoltarea companiei. Rezultatele obtinute dovedesc ca programul de investitii si strategia de explorare si-au atins obiectivele, ceea ce creeaza perspective foarte bune pentru continuarea programelor de explorare in Romania”, a declarat Virgil Metea.

Citeste si:
Cosette Chichirău (USR): Solicităm ministrului Grindeanu să își...
Cosette Chichirău (USR):...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.