Politica 11 Mai 2017 15:42
Conform centralizarii privind activitatile de plantare desfasurate in campania de primavara, tinta de impadurire de 5.000 hectare in anul 2017, asumata prin Programul de Guvernare, a fost deja depasita.

Astfel, in campania de primavara s-au plantat 5.582 hectare, atat pe suprafetele de padure aflate in proprietatea statului si administrate de Regia Nationala a Padurilor Romsilva, cat si pe suprafetele aflate in proprietate privata, arata Ministerul Apelor si Padurilor intr-un comunicat remis 9AM.ro.

Adriana PetcuInca de la preluarea mandatului, am cerut ca in activitatile de plantare sa fie utilizate toate resursele tehnice, financiare si umane disponibile, astfel incat sa impadurim suprafete cat mai mari. Datorita eforturilor tuturor celor implicati, carora le multumesc pe aceasta cale, am ajuns sa realizam, doar in campania de primavara, 105% din tinta pe intreg anul 2017. Refacerea padurilor Romaniei este o prioritate pentru Guvern, asa ca am continuat lucrarile de impadurire chiar si in afara perioadelor clasice de plantare, acolo unde temperaturile au permis acest lucru. Imi doresc sa avem cel putin acelasi randament si in campania de toamna, tocmai de aceea vom incepe planificarea inca de acum”, a declarat doamna Adriana Petcu, Ministrul Apelor si Padurilor.

Celor 5.582 hectare pe care s-au executat plantari li se adauga suprafetele regenerate prin activitati de completari curente (2.925 hectare), de refacere a suprafetelor afectate de calamitati (217 hectare) si de regenerari naturale (8.101 hectare). In total, in campania de primavara au fost regenerate 16.825 hectare de padure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.