Politica 10 Mai 2017 09:35
Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca a incercat, fara succes, sa ia legatura cu profesoara Cristina Tunegaru, care a anuntat ca si-a pierdut postul de suplinitor la Scoala Generala nr. 95, si ca isi doreste in continuare sa aiba o discutie cu aceasta privind problemele educatiei.

"Am rugat-o pe colega mea care e director de cabinet sa o sune pe doamna profesor, dupa ce s-au stins valurile de atacuri la adresa mea, pentru a ne intalni. Chiar doresc sa o cunosc, mai ales ca avem ce impartasi, din punctul meu de vedere, ca fost om de catedra.

Din nefericire, nu a raspuns la telefon, i-a lasat un mesaj doamnei profesoare, sa ii spuna ca este din partea mea si ca o invit la o intalnire, dar nu a raspuns inapoi. Eu in continuare imi exprim disponibilitatea si dorinta de a o cunoaste, de a discuta despre problemele educatiei, invatamantului. Eventual, chiar de a stabili o colaborare pe viitor, pentru ca sunt foarte interesata sa ma implic in problemele sistemului de educatie din Capitala", a spus Gabriela Firea pentru Antena 3.

In acest sens, edilul sef a mentionat ca in Capitala exista un mare deficit in ce priveste locurile in crese si gradinite, relateaza Ziare.com.

"E adevarat, scolile sunt in administrarea primariilor de sector, dar asta nu inseamna ca Primaria Capitalei trebuie sa stea pe margine si sa observe doar ca sunt niste probleme si eventual sa faca declaratii critice. Am decis, impreuna cu primarii de sectoare, sa ne implicam. Am solicitat de la Inspectoratul Scolar si de la primariile de sector care este deficitul real in ceea ce priveste locurile in crese si gradinite, iar in aceasta perioada de primavara si vara vom amenaja un numar destul de mare de locuri pentru gradinite si crese", a precizat ea.

In ce priveste cazul profesoarei Tunegaru, primarul general a declarat ca atunci cand a vazut speculatiile care legau concedierea profesoarei de numele sau, nu i-a venit sa creada.

"Nu stiam cum sa procedez, sa inteleaga toti cei interesati de subiect ca eu nici macar nu stiam la ce scoala este doamna profesoara, nici macar nu stiam in ce sector sau ce anume obiect preda. Nu stiam absolut nimic si m-am trezit la un moment dat (...) mi-au spus colegii mei ca pe Facebook este o campanie negativa la adresa mea, pentru ca am dat afara o doamna profesoara. Am inceput sa ma interesez, i-am rugat si pe colegii mei sa imi spuna despre ce e vorba", a aratat ea.

Citeste si:
O profesoară din Bacău, petiție pentru eliminarea festivităților de...
O profesoară din Bacău,...

Gabriela Firea a adaugat ca in timpul iernii, in momentul in care a aflat ca o profesoara dezaproba recomandarea primarului general de a nu pune absente elevilor care intarzie la prima ora, a trecut acest lucru la capitolul fapt divers.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.