Politica 9 Mai 2017 17:52
Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, acuza majoritatea PSD-ALDE ca ar cocheta cu anti-europenismul, noteaza antena3.ro.

"Mesajul Presedintelui adresat Parlamentului Romaniei este un semnal de alarma foarte important.

Luciditatea si seriozitatea in exercitarea functiei publice pot ridica o natiune. In schimb, iresponsabilitatea liderilor politici poate duce o natiune in faliment si ii poate compromite pentru mult timp sansa la prosperitate.

Avem astazi motive sa sarbatorim apartenenta la Uniunea Europeana, faptul ca suntem membri ai Uniunii Europene. A fost poate cel mai bun lucru intamplat Romaniei in ultima jumatate de secol.

Dar avem si motive de ingrijorare pe care nu le pot trece sub tacere de dragul festivismului.

Iar aceste ingrijorari tin de abordarile actualei majoritati PSD-ALDE care: cocheteaza cu anti-europenismul, cu retorica impotriva Justitiei si a statului de drept, cu incercarile repetate de a pacali Bruxelles-ul in angajamentele luate de Romania, cu incapacitatea de a folosi banii europeni pusi la dispozitie pentru recupera decalajul de dezvoltare fata de occident, sau sifonarea fondurilor publice nationale – pentru ca e mai facil – dar si gandirea gresita ca sprijinul financiar din partea Uniunii Europene va compensa furtul.

Este ceea ce ar trebui sa inteleaga toti liderii politici, daca vor binele Romaniei. Valorile europene nu sunt doar niste concepte abstracte, bune de asezat in discursuri de lemn la momente aniversare, ci sunt linii de ghidaj care pot duce in mod concret tara noastra spre prosperitate", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.