"Beneficiile aderarii la marea familie europeana sunt indiscutabile si sunt greu de contestat chiar si de cele mai eurosceptice voci.

Cifrele vorbesc de la sine si nu pot fi ignorate: cresterea consistenta a Produsului Intern Brut, dublarea valorii exporturilor, cresteri semnificative ale castigului salarial mediu, a valorii adaugate brute in economie, industrie si servicii, in ciuda crizei economice care s-a interpus.

Mai mult, Romania este un beneficiar net de fonduri europene. Intre 1 ianuarie 2007 si 28 februarie 2017, diferenta dintre fondurile pe care le-am absorbit si cele pe care le-am platit la bugetul Uniunii este de 27,7 miliarde euro in favoarea Romaniei. Toate acestea s-au reflectat pozitiv in calitatea vietii. (...)

Citeste si:

Avem de trecut insa peste unele bariere la nivel intern, care ne impiedica sa ne manifestam pe masura capacitatii noastre nationale si ne constrang in mod injust sa ne auto-caracterizam ca un stat de rangul doi in Uniunea Europeana. Trebuie sa depasim aceasta perceptie si aceste prejudecati. Nu suntem un stat de rangul doi in Uniunea Europeana!", a spus seful statului, citat de ziaruldeiasi.ro.

Citeste si: